Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

"Ο θησαυρός της Βαγίας" της Ζωρζ Σαρή

Από την Ελένη Στρατουδάκη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*
Το θέμα του βιβλίου είναι κυρίως η επιστροφή της Ζωής στη Βαγία, ένα μέρος στην Αίγινα όπου είχε περάσει τις παιδικές της διακοπές, μαζί με τον άντρα και τα παιδιά της. Μια φίλη τους όμως η Νικόλ θέλει να βρει πληροφορίες για έναν Γερμανό τον Χανς ο οποίος έζησε στη Βαγία στα χρόνια της κατοχής όταν έχασε τη μνήμη του. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά της Ζωής και οι φίλοι τους να μάθουν για ένα θησαυρό που έκρυψε ο Χανς και τον οποίο καταφέρνουν να βρουν.
Πρωταγωνιστούν η Ζωή, ο Αλέξης, η Νικόλ, η Σοφία, η Ράνια, ο Άγγελος και η Λίνα.
Με εντυπωσίασε η παράγραφος "οι αρχαιολόγοι ....κι αργότερα Αφαίη" γιατί ο Άγγελος αν και ήταν μικρός είχε τόσες γνώσεις για αυτό το μέρος και γενικά ήταν πολύ έξυπνος.
Το βιβλίο μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί είχε περιπέτεια και ήταν ευανάγνωστο με αποτέλεσμα να με ενθουσιάσει. Ταυτίστηκα με τη Ράνια γιατί αντιμετώπισε ψύχραιμα τον τραυματισμό της αδερφής της.
Το βιβλίο μας αποκαλύπτει το πείσμα των παιδιών να βρουν το θησαυρό του Γερμανού όπου παρ' όλες τις αποτυχίες τους συνέχισαν την προσπάθειά τους μέχρι να πετύχουν.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου