Φιλαναγνωσία


Το πρόγραμμα "Φιλαναγνωσία" στο Γυμνάσιο Πλατανιά ξεκίνησε το σχολικό έτος 2013-14 από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Κώστα Σαμαρά με σκοπό τη δημιουργία του παρόντος ιστολογίου όπου οι μαθητές αλλά και το κοινό, θα δημοσιεύουν τις εντυπώσεις τους από την ανάγνωση κάποιου βιβλίου προτείνοντάς το ταυτόχρονα στο κοινό του ιστολογίου. Οι παιδαγωγικοί στόχοι της δημιουργικής αυτής εργασίας για τους μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η γνωριμία των μαθητών με λογοτεχνικά κείμενα ενώ ταυτόχρονα η προβολή δικών τους επιλογών σ' ένα ευρύ κοινό.
Κάθε μαθητής θα αναρτήσει τουλάχιστον μια περίληψη ή και κριτική για κάποιο γραπτό έργο που έχει διαβάσει, έχοντας τη δυνατότητα να δώσει πληροφορίες για τον συγγραφέα. Οι αναγνώστες του ιστολογίου μπορούν να σχολιάσουν την ανάρτηση αλλά και να προτείνουν κάποιο άλλο έργο μέσω γραπτού μηνύματος το οποίο αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές- μαθητές θα αναρτηθεί και θα ακολουθήσει δυνατότητα σχολιασμού κ.ο.κ. 
Αποδεκτά είναι τα σχόλια και οι αναρτήσεις με ψευδώνυμο ενώ δεν επιτρέπονται τα greeklish. Στα σχόλια είναι επιθυμητός ο αντίλογος που σέβεται τις επιλογές του χρήστη και απαγορεύεται αυστηρά το "δασκαλίστικο" ύφος.
Τελικά θα εντοπισθούν α) η συμμετοχή πληθυσμιακά και γεωγραφικά β) τα δημοφιλέστερα βιβλία και συγγραφείς και τα αποτελέσματα θα κυκλοφορήσουν στο γυμνάσιο σε έντυπη μορφή.
Οι μαθητές- διαχειριστές αυτής της προσπάθειας είναι:
Ανδρεαδάκη Όλγα Γ1
Γερακάκη Μαρία Γ1
Γκίκα Κισίλντα Γ1
Μαρινάκη Αναστασία Γ2
Λουλούδη Ευδοξία Γ2
Μακριδάκη Αντωνία Γ2
Μιχελακάκης Μανούσος Γ2
Λουράκη Μιράντα Γ2
Κισκήρας Θεόδωρος Γ2
Καστρινάκης Δημήτρης Γ2
Πέτροβα Ραφαέλλα Γ3
Τσακίρη Ελίνα Γ3
Ντιγριντάκη Ηρώ Γ3
Παρασκάκη Στέλλα Γ3
Πραματευτάκης Κώστας Γ3

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου