Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

"Σοφία" της Ζωρζ Σαρή

Από τη Θεανώ Σεργάκη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*
Image result for "Σοφία" της Ζωρζ Σαρή
Το θέμα του βιβλίου είναι οι περιπέτειες της Σοφίας. Η Σοφία είναι από μια φτωχή οικογένεια από τη Βαγία. Η μητέρα της τη στέλνει στην Αθήνα για να γίνει "δουλάκι" μιας πλούσιας οικογένειας. Κεντρικοί ήρωες του βιβλίου είναι η Σοφία και το ζευγάρι που την παίρνουν, η Αγγελική και ο Γιάννης. η ιστορία διαδραματίζεται στην Αθήνα στις αρχές του 20ου αιώνα. 
Η φράση "Άκουσε με ένα παιδί να το λένε δουλάκι" μου έκανε εντύπωση γιατί δείχνει ότι στην Αγγελική δεν αρέσει αυτή η λέξη που μειώνει το παιδί. Το βιβλίο ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και νιώθω μια μικρή απογοήτευση όταν τελείωσε γιατί αφήνει ένα μυστήριο για το μέλλον στο τέλος κάτι που μου εξάπτει την φαντασία. Έχουμε μια όμορφη ιστορία, πολύ ενδιαφέρουσα γιατί μιλάει για πράγματα ασυνήθιστα στην εποχή μας που συνέβαιναν πολλά χρόνια πριν και μας δείχνει ότι κάθε άνθρωπος έχει την προσωπικότηά του και δεν πρέπει να τον εκμεταλλεύονται.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου