Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

¨Κώδικας Da Vinci¨ του Dan Brown

Από την Φιλίππα Αγγελάκη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*

Ο Ρόμπερτ Λάγκτον βρίσκεται ξαφνικά κύριος ύποπτος για ένα φόνο που δεν διέπραξε κι έτσι αναγκάζεται να το σκάσει με παρότρυνση της Σοφί Νεβό, εγγονής του θύματος. Με τις γαλλικές αρχές και την Ιντερπόλ στο κατόπι τους, οι δυο ξεκινούν μια αναζήτηση ενός αντικειμένου, χαμένου από αιώνες αξιοποιώντας τα στοιχεία που άφησε πίσω του ο νεκρός έφορος του Λούβρου λίγο πριν ξεψυχήσει. Σύντομα όμως θα ανακαλύψουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν το Δισκοπότηρο και το παιχνίδι θα γίνει επικίνδυνο.
Πρωταγωνιστούν ο Ρόμπερτ Λάγκτον ένας μελετητής συμβόλων και καθηγητής του Χάρβαρντ και η Σοφί Νεβό πράκτορας του τομέα κρυπτογραφίας της γαλλικής αστυνομίας και εγγονή του θύματος. Τα γεγονότα συμβαίνουν αρχικά στο Παρίσι και στη συνέχεια στο Λονδίνο.
¨...θα έπαιρνε όρκο ότι άκουγε το κύμα να παφλάζει γλυκά στις δαντελωτές ακτές της Ριβιέρα...¨ Ήταν οι σκέψεις του Ρεμί ενός υπηρέτη ενώ ξεψυχούσε. Εγώ ταυτίστηκα με τον Ζακ Σονιέρ γιατί ακόμα και στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να μεταφέρει στην εγγονή του ένα μήνυμα και βασικά να διοργανώσει κάτι σαν κυνήγι θησαυρού για εκείνη, όπως όταν ήταν μικρή. Σκοπός του ήταν να ανακαλύψει εκείνη το μυστικό που φύλαγε επί αιώνες το ¨Κοινό της ιών¨, δηλαδή την τοποθεσία του Δισκοπότηρου. Νομίζω ότι η ψυχραιμία είναι κάτι που με χαρακτηρίζει ειδικά όταν βρίσκομαι σε πίεση.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου