Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

¨Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου¨της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Από την Φιλίππα Αγγελάκη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*

Αφού το τάγμα του Φοίνικα παίρνει το Χάρι μακριά από τον κόσμο των Μαγκλ, εκείνος αρχίζει την αποστολή που του ανέθεσε ο Νταμπλντορ πριν πεθάνει παρέα με τους δυο φίλους του. Πρωταγωνιστούν και πάλι ο Χάρι ,ο Ρον και η Ερμιόνη οι οποίοι μετά το θάνατο του διευθυντή Νταμπλντορ ξεκινούν ένα ταξίδι με σκοπό να βρουν και να καταστρέψουν τους Πεμπτουσιώτες του πανίσχυρου λόρδου Βόλντεμορτ έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή της τελικής αναμέτρησης να είναι θνητός ξανά και άρα να μπορεί να εξουδετερωθεί. Η αφήγηση εκτυλίσσεται σε αρκετά διαφορετικά μέρη ενώ οι τρεις φίλοι ψάχνουν να βρουν τους κρυμμένους Πεμπτουσιώτες. 
Στο τέλος του βιβλίου ο Χάρι νικάει τον Βόλντεμορτ εξουδετερώνοντάς τον και απελευθερώνοντας έτσι τον μαγικό κόσμο από την εξουσία του. Αυτό με ανακούφισε γιατί οι επόμενες γενιές μάγων θα μεγαλώσουν σ΄ ένα ελεύθερο κόσμο, και ένιωσα δέος και θαυμασμό για το θάρρος του Χάρι και χαρά γιατί οι θυσίες όλων των ανθρώπων που σκοτώθηκαν δικαιώθηκαν. Εγώ πιστεύω ότι μοιάζω με τη Ερμιόνη γιατί είναι εφευρετική και πιστή φίλη.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου