Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

"Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς" της Μαρούλας Κλιάφα

Από το Μιγαδάκη Ιωάννη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*

Image result for μαρουλα κλιαφα ο δρομος

Το θέμα του βιβλίου είναι δύο κορίτσια που είναι δεκαπέντε χρονών και αλληλογραφούν μεταξύ τους.Οι κεντρικοί ήρωες του βιβλίου είναι η Βερόνικα και η Ελένη. Στο βιβλίο δεν προσδιορίζεται ο χρόνο που εκτυλίσσεται η αφήγηση ενώ ο τόπος ειναι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στα Τρίκαλα και για λίγο στο Φιέρι της Αλβανίας.
 Η φράση που με εντυπωσίασε είναι "...Βλέπουμε τη ζωή να περνάει από δίπλα μας και εμείς είμαστε θεατές...". Μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του βιβλίου τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα διότι υπήρχε χιούμορ, λύπη, αγάπη και άλλα συναισθήματα.
Η μητέρα είναι από την Αλβανία και έχω νιώσει όσα περιγράφει η Βερόνικα στο γράμμα που στέλνει στην Ελένη.
Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η Μαρούλα Κλιάφα μέσα από αυτό το υπέροχο βιβλίο είναι οτι όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποια προβλήματα που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και οτι ο καθένας σκέφτεται τα δικά του χωρίς να ξέρει για τον άλλο.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου