Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

"Δέκα ετών διαξευγμένη" της Νοζούντ Άλι

Από την Ευρυδίκη Γαλάνη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*
Image result for "Δέκα ετών διαζευγμένη"

Το θέμα του βιβλίου είναι το διαζύγιο που πήρε το δέκα ετών κοριτσάκι Νοζούντ Άλι. Κεντρικοί ήρωες του βιβλίου είναι η Νοζούντ Άλι, η  μαμά της, η αδελφή της, ο σύζυγός της και η άλλη γυναίκα του μπαμπά της. Η αφήγηση εκτυλίσσεται στην Υεμένη σε σύγχρονη εποχή.
Η φράση που με εντυπωσίασε είναι "...μια μέρα τη ρώτησα αν είναι σπίτι, σχολείο ή παρθεναγωγείο. Είναι το σπίτι της ευτυχίας εκεί που μένουν τα μικρά ευτυχισμένα κορίτσια".
Στο τέλος ένιωσα χαρά διότι το κορίτσι κέρδισε την ελευθερία του, επίσης συγκίνηση γιατί βοήθησε αλλά δύο κορίτσια, εννιά και δώδεκα ετών, να πάρουν διαζύγιο. Τέλος ένιωσα λύπη γιατί αυτά που πέρασε το κοριτσάκι θα το επηρεάζουν σε όλη της τη ζωή.
Μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου κατάλαβα ότι τα παιδιά πρέπει να ευχαριστιούνται τα παιδικά τους χρόνια και ότι θα πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να πολεμάμε για τα προβλήματα μας.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου