Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

"Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα" (5ο βιβλίο) της Τζόαν Ρόουλινγκ

Από τη Φιλίππα Αγγελάκη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*

Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη οι τρεις μάγοι φίλοι επιστρέφουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στη σχολή Χόγκουάρτς όπου τους περιμένει μια από τις χειρότερες χρονιές. Ο ισχυρότερος μάγος όλων των εποχών έχει επιστρέψει και μόνο λίγοι γνωρίζουν και αποδέχονται την επιστροφή του ενώ ο Χάρι έχει να αντιμετωπίσει την αποδοκιμασία ολόκληρης της κοινότητας των μάγων καθώς εκείνος είναι ο μοναδικός μάρτυρας της επιστροφής του.Το άγχος των εξετάσεων, οι πιεστικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Μαγείας στο Χόγκουαρτς, οι παράνομες συναντήσεις, οι σαδιστικές τιμωρίες και τέλος η απώλεια καθώς και η αποκάλυψη του του φριχτότερου μυστικού που μοιραία θα τον μετατρέψει σε θύτη ή θύμα θα συνθέσουν την πέμπτη χρονιά του Χάρι Πότερ στη σχολή Χόγκουαρτς.
"Ήταν η καρδιά σου που σε έσωσε". Αυτή η φράση του καθηγητή Ντάμπλντορ στο Χάρι δείχνει πως η καρδιά και τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι πιο δυνατά και από τη πιο ισχυρή μαγεία.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου