Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Inferno του Dan Brown

Ο Κωνσταντίνος Πραματευτάκης προτείνει:

Το αγαπημένο μου βιβλίο ονομάζεται Inferno το έχει γράψει ο Dan Brown και είναι επηρεασμένο από την Θεία Κωμωδία του Δάντη .
Ψάξε και θα βρεις
Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκντον, ο όποιος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πως ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πως βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο.
Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του ο Λάνγκντον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρούκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκτον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους.
Με οδηγό στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο Λάνγκτον και η Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης - γλυπτά, πίνακες και κτίρια. Μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου