Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

"Ο Θησαυρός της Βαγίας" της Ζωρζ Σαρή

Από τον Ραφαήλ Σαραντολάκη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*
Image result for "Ο Θησαυρός της Βαγίας" της Ζωρζ Σαρή
Το θέμα του βιβλίου είναι ο θησαυρός που έχει κρύψει ο Χανς στη Βαγία και η προσπάθεια μερικών παιδιών να τον βρουν. Κεντρικοί ήρωες είναι ο Αλέξης, η Λίνα, ο Άγγελος, ο Κλου, η Ράνια και η Σόφη. Βρίσκονται όλοι στην Αίγινα στη Βαγία ένα ζεστό καλοκαίρι του 1970.
Η φράση που μου έκανε εντύπωση είναι "Η προίκα σου...." που είπε η Κα Μύρια στην κόρη της όχι γιατί είναι εντυπωσιακή ως φράση αλλά από το γεγονός ότι η Κα Μύρια έδωσε όλα τα χρήματα στα παιδιά και στα εγγόνια της χωρίς να κρατήσει ούτε  λίγα για τον εαυτό της παρόλο που αντιμετώπιζε πολλέ προβλήματα. Μου αρέσει πολύ ο Άγγελος γιατί ταυτιζόμαστε στην αγάπη μας για το διάβασμα και τις περιπέτειες.
Συμπεραίνω ότι το βιβλίο θέλει να δείξει ότι το να κάνουμε μια καλή πράξη δεν είναι τόσο δύσκολο αν το κάνουμε ως παιχνίδι.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου