Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

"Η μεγάλη πράσινη" της Ευγενίας Φακίνου

Από τη Θεανώ Σεργάκη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*
Image result for "Η μεγάλη πράσινη" της Ευγενίας Φακίνου
Το θέμα του βιβλίου είναι οι φόβοι των ανθρώπων που τους κρατάνε μακριά από τα όνειρά τους. Έτσι εδώ η Ιωάννα προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να γίνει ζωγράφος. Πρωταγωνιστούν η Ιωάννα και ο Ασημάκης. Ενώ η ιστορία εκτυλίσσεται στο χωριό Άγιος Βασίλειος το 1987. Με εντυπωσίασε η φράση "... έτσι η Ιωάννα, μετά από πέντε μήνες και έξι μέρες χάρη στην ωκεάνια θάλασσα του Αιγαίου, στις πολύχρωμες γυναικείες κορδέλες, στον Απηλιώτη άνεμο, στην πρωινή ομίχλη του ανατολικού Κισσάβου, χάρη στα καραγάτσια και τις καστανιές αλλά κυρίως στον Οδυσσέα, ξανάρχισε να βλέπει όνειρα. Στο τέλος νιώθω επιθυμία για την εκπλήρωση μελλοντικών ονείρων, χαρά και ενθουσιασμό. Πιστεύω ότι μοιάζω περισσότερο με το χαρακτήρα του Ασημάκη γιατί ήταν ένα δειλό παιδί που ήθελε να εκπληρώσει τα όνειρά του και τα κατάφερε.
Το συμπέρασμά μου μετά το τέλος της ανάγνωσης του βιβλίου είναι ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να αλλάξουμε γιατί διαφορετικά θα παραμείνουμε με ανεκπλήρωτα όνειρα στη ρουτίνα μας.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου