Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

"Ο κύριός μου" της Ζωρζ Σαρή

Από την Δασκαλάκη Αντωνία
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*

Θέμα του βιβλίου είναι η ατίθαση συμπεριφορά του μικρού Πασχάλη ο οποίος λόγω της απώλειας του πατέρά του έχει αγενή συμπεριφορά προς το δάσκαλο, τη μητέρα του και όχι μόνο. Ο υπομονετικός δάσκαλος προσπαθεί να του αλλάξει συμπεριφορά. Θα τα καταφέρει άραγε;
Κεντρικοί ήρωες του βιβλίου είναι ο ατίθασος Πασχάλης, η μητέρα του και ο καινούργιος δάσκαλος Κος Αρβανίτης.
Η αφήγηση εκτυλίσσεται στο σπίτι του Πασχάλη αλλά κυρίως στο σχολείο του αρκετά χρόνια πριν. Μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου χάρηκα για την εξέλιξη του Πασχάλη και τον δάσκαλό του που κατόρθωσε να τον βοηθήσει αλλά και θαύμασα τη μητέρα του Πασχάλη που παρά των οικογενειακών προβλημάτων τόσα χρόνια έκανε τα πάντα γι' αυτόν ενώ αυτός είχε άσχημη συμπεριφορά.
Το συμπέρασμα που βγάζω μετά την ανάγνωση του βιβλίου είναι ότι για καθένα παρά τη συμπεριφορά του μπορεί να βρεθεί ένας δάσκαλος που θα του αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου