Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

"Σοφία" της Ζωρζ Σαρή

Της Αμαλίας Ορνεράκη
με την επιμέλεια της φιλολόγου Μαρίας Μαγουλά*
Σοφία 
Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο "Σοφία" της γνωστής σε όλου μας μας Ζώρζ Σαρή. Πρόκειτε κατάτην γνώμη μου για μια πολύ συγκινητική ιστορία μιας οικογένειας που παίρνει για δουλάκι ένα μικρό κορίτσι που το λένε Σοφία, το οποίο δεν έχει πατέρα και η μητέρα του δεν έχει αρκετά χρήματα για να το μεγαλώσει. Στην πορεία όλα αλλάζουν, όλοι δένονται με τη μικρή και χαίρονται που την έχουν. Στο τέλος η οικογένεια χάρη στη Σοφία, κερδίζει το λαχείο αλλά μόλις φτάνουν σπίτι έχουν παραλάβει ένα γράμμα από την μητέρα της Σοφίας που λέει ότι η Σοφία μπορεί να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της. Η οικογένεια στεναχωριέται αλλά και χαίρεται ταυτόχρονα μ' αυτό το νέο. Μετά από συζήτηση αποφασίζουν να πάνε μαζί της και κάθε καλοκαίρι να την επισκέπτονται. Εμένα προσωπικά αυτή η ιστορία με εντυπωσίασε αλλά πιο πολύ με ξάφνιασε το γεγονός ότι πήραν ε΄ναδουλάκι που είναι μικρότερο από την αδερφή μου.
Μια αξιολάτρευτη ιστορία.

*Η εκπαιδευτικός Μαρία Μαγουλά στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και της δραστηριότητας "Φιλαναγνωσία" ενθαρρύνει τους μαθητές της συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας να περιγράψουν ένα βιβλίο που διάβασαν.

1 σχόλιο:

  1. Το βιβλίο "Σοφία" μου άρεσε γιατί δείχνει πως ήταν η ζωή για ένα κοριτσάκι που ενώ πήγε για δουλάκι κατέληξε "επαναστάτρια" και "αδερφή" των κοριτσιών της οικογένειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή