Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Vampire Academy της Richelle Mead


Η Γκίκα Κισίλντα προτείνει:
 
Η ιστορία αρχίζει από την πριγκίπισσα Ντραγκομίρ η οποία ανήκει στους βασιλικούς γόνους του Μορόι των θνητών βρυκολάκων και είναι παντοτινά δεμένη με  μαγικές δυνάμεις. Χρειάζεται συνεχή προστασία από τα Στριγκόι τους πιο άγριους και επικίνδυνους βρικόλακες που δεν πεθαίνουν ποτέ. Η Ρόουζ Χάθαγουέι είναι Νταμπίρ και μέσα της κυλάει ανθρώπινο αίμα αλλά και βρικόλακα και είναι η καλύτερη φίλη της πριγκίπισσας Ντραγκομίρ Λίζα προστατεύοντας την από τα Στριγκόι. Έπειτα από δύο χρόνια παράνομης ελευθερίας, η Ρόουζ και η Λίζα θα μεταφερθούν με το ζόρι στα απάτητα δάση της Μοντάνα όπου εκεί βρίσκεται η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ. Η Ρόουζ θα συνεχίσει την εκπαίδευση ως νταπίρ και η Λίζα θα ξαναγίνει η βασίλισσα της ελίτ των Μορόι.
Η Ρόουζ είναι 17 χρονών και εκπαιδεύεται για να προστατεύει και να σκοτώνει αθάνατους βρικόλακες. Είναι ερωτευμένη με έναν ακατάλληλο τύπο, τον εκπαιδευτή της, και η καλύτερη φίλη της διαθέτει μια αλλόκοτη μαγική ικανότητα που μπορεί να την τρελάνει.
Αθάνατοι, ζωντανοί, νεκροί, έχουν ξεχυθεί αναζητώντας την Ρόουζ Χαθαγουέι για τις ζωές που έκλεψε3. Σε μια αδυσώπητη μάχη πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ζωή, την αγάπη και τους δυο σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή της.
Άραγε αυτό το δίλημμα σημαίνει ότι μόνο ένας τους θα μείνει ζωντανό;
Αφού έφυγε κρυφά η Ρόουζ από την Ακαδημία και άφησε τη Λίζα μόνη της, αναζητώντας σ’ ένα μακρινό ταξίδι τον απαγορευμένο έρωτά της, άραγε θα ζήσει πολεμώντας με τους κινδύνους, θα γυρίσει πίσω ή θα την σκοτώσει ο ίδιος ο Ντιμίτρι;
Για να ελευθερωθούν πρέπει να θυσιάσουν η μία την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου