Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Ο Μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες» του Ρενέ Γκοσινί

Η Όλγα Ανδρεαδάκη προτείνει:

Ο Μικρός Νικόλας, ένα νεαρό, «αθώο», σκανταλιάρικο αγοράκι, με το «σατανικό» του μυαλουδάκι και σε συνεργασία με τους αφελείς απροσάρμοστους φίλους του, έχουν αποφασίσει να τρελάνουν γονείς και μεγάλους. Σχεδιάζει και πραγματοποιεί ανατριχιαστικές σκανταλιές, κάνοντας τους γύρω του έξω φρενών. Σκέφτεται κάθε λογής σκανταλιά, ανεξαρτήτου βαθμού δυσκολίας, με μοναδικό του σκοπό να κάνει τη ζωή των μεγάλων περίπλοκη και δύσκολη. Βέβαια δυσκολεύει και τη δική του ζωή καθώς ζει σε μια τυπική γαλλική οικογένεια και τιμωρείται για τις συνέπειες των πράξεών του, χωρίς όμως αυτό να τον αποτρέπει. Παρουσιάζονται ογδόντα νέες, ξέφρενες περιπέτειές του που προκαλούν σ’ εμάς, τα παιδιά, άπλετο γέλιο, φορτώνοντας το μυαλό μας με συναρπαστικές ιδέες για το πώς να νευριάζουμε τους μεγάλους. Βέβαια αφορά και ενήλικες αναγνώστες οι οποίοι θα αναπολήσουν τα παιδικά τους χρόνια και τα πειράγματα που σκαρφίζονταν και οι ίδιοι στη νεαρή τους ηλικία.

3 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΝΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι επί της ουσίας περιγραφή της ελεύθερης σκέψης της παιδικής ηλικίας και θα πρότεινα στην Όλγα τον "Τρελαντώνη" της Πηνελόπης Δέλτα όπου υπάρχει διεισδυτικότερη ματιά στο χαρακτήρα του ήρωα

      Διαγραφή
  2. Ο Τρελαντώνης έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές όμως θέλει προσοχή για τις εθνικιστικές του απόψεις παρόλο που αυτές ήταν στο πλαίσιο της εποχής που γράφτηκε...Δεν παύει όμως να είναι μία γοητευτική ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή